Hvorfor vi valgte PakCanoe.

Alv Elvestad startet produksjonen av Pakboats for ca 25 år siden og har siden levert kanoer til forskjellige ekspedisjoner over hele verden. 

Den kanoen som normalt selges for turer i Canada, er PakCanoe 170. Det er den største båten de lager og den har vist seg å være ypperlig for lange turer (opp til 5-6 uker). Den fungerer også godt for kortere turer med campingutrustning og er god når det er lite vann (på grunn av størrelsen stikker den ikke så dypt).   

For en tur på 14 dager vil PakCanoe 165 fungere bra. Også med hensyn til etterbruk her hjemme i Skandinavia anses denne kanoen som ideell. Alv Elvestad har selv brukt 165 på turer i Troms, Finnmark og Nord-Finland så den skal være velprøvet for våre nordiske forhold. Den er smalere enn 170 og fungerer også godt som solokano.

Pakboats beste all-founder er imidlertid PakCanoe 160. Den er noe mindre, men den er stor nok til en toukers tur – I alle fall dersom man bruker lett og kompakt utstyr som egner seg til “ryggsekktur”.

Vi har valgt PakCanoe 165 for vår tur. Ved valget sammenliknet vi selvfølgelig med den i norge mer kjente Ally - som Lars Monsen får fra Bergans.  Vår oppfatning er at PakCanoe er noe bedre enn Ally og vil  skrive noe om forskjellene.

Ally v.s. PakCanoe.
Alle PakCanoes leveres med 1 mm tykke forsterkninger (kjølstriper) under alle langsgående rør – totalt 5 “kjølstriper” under bunnen. Det er tynnere forsterkninger over esingrørene. Alle forsterkningene er sveiset på og er permanente. Pacboats filosofi med hensyn til slike forsterkninger er at de skal være PVC film uten innvendig forsterkning. Grunnen er at kjølstripene er der for å beskytte mot slitasje. Rivestyrken er i duken, og duken blir ikke sterkere av at noen deler av den er dobbel.

D-ringer er montert på endene like over vannlinjen for feste av tau. Alle rammedelene er elokserte for å beskytte mot korrosjon. Spantene festes til esingene med låsbare klips. Setene er standard kanoseter (webbing på trerammer) og er justerbare. Og alle PakCanoes leveres med pakksekk inkludert i prisen og kan pakkes mer kompakt en Ally.

Pakboats Spray Cover er to-delt. Det kan åpnes like foran bakre cockpitåpning slik at man kan få tilgang til utstyr uten å gå påland. Det snøres på omtrent som på Ally. Der er forsterkninger over esingene for å hindre skade fra padleårene. Feste for reserveåre . Permanent aluminium “wave deflector” foran hver cockpit. Taulomme på hver ende.

De årene Pakboat normalt selger er to-delte av typen Mohawk. Det er kanskje den beste “billigåre”. Pakboat selger også en veldig fin to-delt treåre fra Mitchell Paddles (laminert treblad med polyuretan forsterkning, t-grip av tre og carbon shaft).

Det anbefales også å bruke kneputer når det padles i stryk. De kneputene Pakboat tilbyr, instaleres i kanoen, en på hver side for hver padleposisjon. De er 2,5 cm tykke og gir god beskyttelse – inclusive over 1 cm over det spantet som er mellom kneet og foten.

I norge er vi ikke vant med bæreåk, men det kan anbefales på det varmeste. (dette er mer eller mindre standardutstyr for turpadling in Nord-Amerika ). 

Frakt til Canada. 
Vi har valgt å kjøpe fire Pakboats og får dem fraktet direkte til Yellowknife. Den rimeligste frakten vil være med pakkepost, men jman skal være forsiktig med å stole for mye på det Canadiske postverket. Erfaringsmessig er det en del problemer med dem. UPS eller Federal Express er pålitelige, og forsendelsen kan følges on-line ved hjelp av “tracking number”. Total fraktkostnad vil bli ca $900 med UPS. Frakten er ikke billig, men det er ikke hyggeling å komme til Yellowknife uten kanoer.

Illustrasjon på fordelen med luft i sidene på kanoen.

Kanobag følger med kanoen.

Standard sete.

Spray cover.